BuurtWhatsApp Rijnsoever Katwijk

Het doel van WhatsApp buurtpreventie is een veilige en leefbare buurt.

Help nu mee de Rijnsoever wijk veiliger te maken!

Aanmelden

Uitleg WhatsApp

WhatsApp
Om deel te nemen aan BuurtWhatsApp Rijnsoever dient u te beschikken over een smartphone met de applicatie (app) WhatsApp hierop geïnstalleerd. WhatsApp is een gratis berichtendienst om te chatten en bellen met andere WhatsApp gebruikers via de internetverbinding van uw mob. telefoon of uw WiFi thuisnetwerk.

Na uw aanmelding via onze website zal één van de beheerders u toevoegen aan de Rijnsoever BuurtWhatsApp-groep, u hoeft hiervoor zelf niets te doen behalve te accepteren dat u aan de groep bent toegevoegd, dit is noodzakelijk omdat u door een voor u nog onbekend telefoonnummer wordt toegevoegd aan een WhatsApp groep.

Installeren
U kunt de WhatsApp app afhankelijk van uw type smartphone downloaden via de store van de softwareaanbieder van uw telefoon, (Apple App Store, Google Play of Marketplace).

Groepsmeldingen
De WhatsApp groep is bedoeld voor alarmering. We adviseren u nooit de meldingen te dempen. Daarnaast adviseren we om een andere toon in te stellen dan de standaard WhatsApp meldingstoon. Dit verhoogt de attentiewaarde: u hoort immers direct dat er een bericht gestuurd wordt in de Rijnsoever BuurtWhatsApp-groep. Aangezien deze groep alleen bedoeld is voor belangrijke meldingen, hoeft u er niet bang voor te zijn dat u vaak (geluids) meldingen zult ontvangen.

Mochten er desondanks toch teveel berichten in de groep worden geschreven, meldt u dan niet direct af maar stuur een bericht naar een beheerder - gewoonlijk grijpen ze snel in maar ze zijn helaas niet altijd beschikbaar.

Hoe zorgt u ervoor dat u duidelijk hoort dat er berichten in de Rijnsoever BuurtWhatsApp-groep binnenkomen? Hieronder een instructie om een aangepaste melding in te stellen op uw telefoon:

1. Open de Rijnsoever BuurtWhatsApp-groep in WhatsApp.
2. Tik op de naam van de groep.
3. Kies voor aangepaste meldingen.
4. Tik op berichtgeluid.
5. U kunt nu een ander geluid kiezen. Kies iets wat goed herkenbaar is en tik op bewaar.

WhatsApp bericht verwijderen voor iedereen
U had in WhatsApp altijd al de mogelijkheid om berichten in een chat te verwijderen, maar het bericht werd dan alleen van uw eigen toestel gewist. Nu is het in WhatsApp ook mogelijk om een bericht compleet te verwijderen, zodat deze ook niet meer te zien is op het toestel van de ontvanger. U hebt hiervoor 68 minuten de tijd nadat het bericht verzonden is, dus u moet snel zijn als je bericht een foutje bevat.

Om het bericht voor iedereen in de chat te verwijderen, doet u het volgende:

1. Open de chat waarin het desbetreffende bericht staat.
2. Hou het te verwijderen bericht ingedrukt.
3. Tik daarna in het menu op Verwijder.
4. Vink eventueel meerdere berichten aan die je wil verwijderen.
5. Kies onderaan voor het prullenbakje en selecteer de optie Verwijder voor iedereen.

Een groep verlaten
Wanneer u een groep verlaat, wordt u verwijderd uit de groep, maar blijft de groep wel zien in de lijst met chats - u kunt zo de geschiedenis blijven raadplegen.

Een groep verlaten:

1. Ga naar het Chatscherm in WhatsApp.
2. Tik en houd de naam van de groep vast, of swipe naar links op de groep en kies voor meer.
3. Selecteer verlaat groep.

Hierna kunt u desgewenst de groep ook verwijderen uit uw WhatsApp geschiedenis.

We stellen het op prijs dat u voorafgaand aan het verlaten van de groep even contact opneemt met een beheerder. U kunt dan toelichten waarom u de groep wenst te verlaten. Mocht dit in onze invloedssfeer liggen kunnen wij voor u bekijken wat wij hieraan kunnen veranderen. Ook houden wij op deze manier onze deelnemers administratie op orde.

Vragen
Heeft u vragen over het gebruik van WhatsApp of over de Rijnsoever BuurtWhatsApp, neem dan gerust contact op met een van de beheerders, of bezoek de Rijnsoever BuurtWhatsApp Facebookpagina en stel daar uw vraag.

Het stellen van vragen via de WhatsApp groep zelf wordt niet gewaardeerd.
De groep dient een zo slapend mogelijk bestaan te leiden zodat iedereen alert blijft op meldingen.

WhatsApp

Om deel te kunnen nemen heeft u een smartphone (Android, iPhone) nodig met de applicatie WhatsApp.
WhatsApp is een app die u gratis op uw smartphone kunt installeren. 

Meer informatie


Go to Top